Українцям стає все складніше забезпечувати себе продуктами, адже цінники у супермаркетах на більшість товарів практично постійно ростуть. Наприклад, наприкінці вересня подорожчала ковбаса, оливки та сир. Про це свідчать дані порталу "Мінфін".

Темпи інфляції в Україні суттєво сповільнилися і деякі товари, за оцінками НБУ, навіть подешевшали. Втім, основна частина продуктів, як і раніше, дорожчає і досить стрімко.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ковбаса

Середня вартість вареної ковбаси "Алан докторська" злетіла з 306,27 гривні (у серпні) до 331,06 гривні за кіло (наприкінці вересня). Ковбаса варена "Алан молочна" подорожчала зі 111,82 до 117,99 гривні за 400 грамів. Ковбаса варена "Ашан докторська" подорожчала майже на 26 гривень, до 280,90 гривні за кілограм.

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Оливки

Оливки "Іберіка" зелені без кісточки піднялися у ціні з 49,85 до 51,40 гривні за 170 грамів. Оливки "Іберіка" чорні без кісточки коштуватимуть у середньому 90,61 гривні за 300 грамів, що на 1,5 гривні дорожче.

Ціни на оливки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на оливки. Фото: скрін Мінфін

Сир

Середня вартість твердого сиру "Звени Гора" голландська 45% знизилася з 423,53 до 389,85 гривні за кілограм. Водночас сир твердий "Комо російський" 50% подорожчав із 364,46 до 376,35 гривні за кіло.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні подешевшала частина молочних продуктів: на чому можна заощадити.

Також наш портал інформував, супермаркети змінили ціни на "борщовий набір": скільки коштує томатна паста, сметана та капуста.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни почали зростати: скільки коштуватимуть українцям огірки, буряк і перець.