Для всіх наших читачів, які люблять їсти свіжі фрукти та ягоди, не купуючи в аптеках вітамінів, є важливі новини. В останній тиждень вересня в Україні багато виробників (фермерів) завершили сезон продажів кавунів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу EastFruit.

Ціни на кавун. Фото: скрін youtube
Ціни на кавун. Фото: скрін youtube

При цьому ключові гравці ринку зазначають, що цього року сезон реалізації кавунів в Україні завершується на 2 тижні пізніше, ніж рік тому, проте останні баштанні партії українські фермери пропонують до продажу помітно дешевше, ніж наприкінці минулого сезону.

На сьогоднішній день виробники пропонують до продажу залишкові партії кавунів по 12-18 грн/кг, що в середньому на 30% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Кавуни. Фото: скрін youtube
Кавуни. Фото: скрін youtube

Варто відзначити, що більшість виробників баштанних вважають результат цього сезону незадовільним. На початку сезону погода піднесла фермерам відразу кілька неприємних сюрпризів у вигляді рясних дощів і граду, внаслідок чого значну частину баштанних сходів просто знищили.

При цьому сильні опади та пов'язана з цим підвищена вологість призвели до масових уражень полів грибковими захворюваннями. Як результат, якість кавунів у поточному сезоні була помітно гірша, ніж торік.

Таким чином, на даний момент ціни на кавун в Україні в середньому на 34% нижчі, ніж наприкінці минулого сезону. За словами самих фермерів, це пов'язано з тим, що якість цієї продукції цього сезону помітно знизилася через несприятливі погодні умови.

Нагадаємо, ціни доходять до 100 гривень за кіло: скільки українцям доведеться заплатити за кавуни та дині наприкінці вересня.

Раніше повідомлялося, не ховайте банки, сезон консервації триває: скільки українці заплатять за цукор, сіль та борошно у супермаркетах.

Також, домашня ферма обійдеться дешевше: українські супермаркети оновили ціни на молоко, сметану та олію.