Міністерство соціальної політики пропонує встановити надбавки до офіційної заробітної плати працівникам державних установ.

Це стосується працівників установ соціального захисту на час дії воєнного стану. Очікується, що 41,7 тисячі громадян отримають надбавку в 50% і 100% від своєї заробітної плати. Даний проєкт розміщений на сайті ФПУ (Федерація проспілок України).

Проєкт, який розроблявся Кабміном пропонує встановити надбавки до заробітних плат таким категоріям працівників:

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Розмір заробітної плати буде розраховуватися індивідуально, але межа встановленої премії – 100% від окладу. Надбавку розміром в 100% будуть отримувати представники комунального сектору. Для працівників обласних центрів соціальних служб надбавка становитиме 50% від офіційної заробітної плати.

Зарплата у конвертах, фото: 1news.com.ua
Зарплата у конвертах, фото: 1news.com.ua

Проєкт був розроблений через те, що на працівниках соціального сектору зараз велике навантаження. Адже через повномасштабне вторгнення підвищилась потреба у підтримці громадян, в тому числі й наданні соціальних послуг. За даними ВООЗ, кожна четверта сім’я в Україні потребує підтримки, а в зоні ведення бойових дій, це кожна сім’я. Попри великий попит, кількість спеціалістів, які будуть надавати ці послуги критично низька. На цей час з потрібної кількості штату працює лише 84%.

Але поки, що проєкт знаходиться на стадії обговорення.

Нагадаємо, портал Знай інформував, доплати та надбавки до зарплати вчителів у 2023 році: хто і скільки отримає

Раніше на порталі Знай повідомлялося, надбавка у 25% до пенсії: хто з українців може розраховувати на приємний бонус

Також, наш портал інформував, пенсії будуть не нижчими за 30% середньої зарплати: в Україні заговорили про нову реформу