Деякі українські монети цінуються нумізматами та можуть бути продані за тисячі гривень. Але є й непомітна на перший погляд 2-копійкова монета, яку оцінюють у тисячі доларів. Як вона виглядає, показали на спеціалізованому аукціоні Violity.

Мало хто може уявити, але українська 2-копійчана монета 1992 року випуску може коштувати 175 тисяч гривень або близько 4600 доларів в еквіваленті. Звичайно, збагатитися на будь-якій монеті цього року не вдасться. Дуже велику цінність представляє різновид 1ГА.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Особливість монети – вузький вінок на аверсі. Помітити її нескладно, адже за рахунок зменшеного обідка навколо цифри гурт здається більшим. Колекціонери активно цікавляться цією монетою, адже Національний банк викарбував лише 30 одиниць. Отже, знайти такий екземпляр дуже складно.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Проте періодично навіть найрідкісніші екземпляри спливають на аукціонах, а отже шанс натрапити на монету існує у кожного. Іноді цінні монети потрапляють у гаманець разом з рештою в магазині, а іноді роками лежать у скарбничці та чекають на свою "зоряну годину".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, знайшли ці монети – зірвали куш: колекціонери готові міняти хрусткі купюри на старі копійки.

Також наш портал інформував, у Нацбанку українцям запропонували вигідно позбутися старих монет: часу залишилося не так уже й багато.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, уважно перевірте гаманці та заначки: які гривневі банкноти можна продати за десятки тисяч.