Відома українська телеведуча Леся Нікітюк поділилася локаціями Закарпаття, де можна помилуватися природою, поплавати, оздоровитися і покайфувати.

Ведуча Нового каналу не могла пройти стороною містичний регіон, який так і вабить туристів красою гір і самобутньою культурою. Ведуча заїхала туди на своїй "Le маршрутці" для того, щоб познайомити українців з цим регіоном.

Зазирнути в міфічне око Карпат

На Закарпаття серед гір сховалося оповите легендами озеро Синевір, яке називають Морським оком Карпат. Одна з історій свідчить, що водойму наповнила своїми сльозами молода дівчина на ім'я Синь.

Як розповідає ведуча, то це найбільше гірське озеро в Україні і тут заборонено купатися, ловити рибу і кататися на моторних човнах, адже це заповідна зона.

Влітку Синевір практично не прогрівається. А взимку, навіть коли замерзає, виглядає фантастично.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Перейнятися ведмедиками

Ще одна родзинка Закарпаття - Реабілітаційний центр для бурих ведмедів біля села Синевірська поляна.

Тварини, які потрапили сюди, постраждали від рук людей. Вони ніколи не жили в дикій природі і не зможуть там вижити, тому в центрі їм були створені напівдикі умови.

"У заповідника велика територія в 12 га, є цілий шматок власного лісу. Звірі тут гуляють, збираються в компанії, б'ються за їжу, а взимку, як і годиться справжнім ведмедям, впадають в сплячку", - розповідає Нікітюк.

Опинитися в Середньовіччі

Замок Сент-Міклош архітектурна будова в смт. Чинадієво пам'ятає і лицарів, і козаків. Правда, ще 20 років тому туристи сюди навіть не заглядали, адже в стародавній будові було звалище.

"Майже всі замки в Україні, а їх близько 3000, в жахливому стані. У них не те що жити не можна, поруч стояти небезпечно. І цей був таким же",- сумує ведуча.

Завдяки благодійникам, художнику Йосипу Бартошу та туристам замок поступово відроджується з руїн. І тепер може радувати мандрівників.

Уявити себе на морі

Відомий курорт Солотвино щорічно приймає натовпи туристів. Сюди приїжджають і просто відпочити, і просто підлікуватися.

"У соляних кімнатах люди лікують хвороби дихальних шляхів. Працює це так: в закриту кімнату через трубу подається розчин кисню і солі. І ти сидиш, кайфуєш, покриваєшся соляною кіркою",- каже Леся Нікітюк.

Також тут плавають в соляних озерах і просто відпочивають душею.

Опинитися в гірському Провансі

Навесні туристи поспішають на Закарпаття, щоб встигнути помилуватися цвітінням сакур і крокусів, а влітку чекають, коли біля міста Перечин зацвіте лавандова гора.

"Кілька років тому лаванда не змогла б тут рости, тому що зими були суворими для цієї рослини. Зараз Клімат змінюється і стає м'якше, і лаванда може пережити зиму", — посміхається Нікітюк.

Тепер сюди їдуть влітку за красивими фото і ароматом квітів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Леся Нікітюк показала наслідки святкових гулянок, дивитися боляче: "Перепила"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Лесі Нікітюк не допомогли труси і палиці, зірка розчарована: "переможець по життю"

Також «Знай.иа " писав, що Леся Нікітюк в халатику засвітилася з милим "блондинчиком": "Сама зліпила"