На одному з гірськолижних курортів Закарпаття стався масштабний конфлікт, попередньо, через відмову адміністрації курорту надавати підйомники в безкоштовне користування для місцевих жителів.

Як повідомила прес-служба гірськолижного курорту "Красія" в Facebook, у суботу, 9 січня, "група з 40 молодих людей вчинила розбійний напад на відвідувачів і персонал". За словами адміністрації комплексу, "розбійники" перешкоджали їх діяльності, погрожували фізичною розправою і псували майно.

У той же час пресслужба не надала фото- або відеодокази інциденту. Адміністрація зазначає, що метою нападу було "вимагання".

На місце події були викликані правоохоронні органи, проте поліція не вирішила конфлікт, і "порушники" не були покарані.

Пост Красія в Facebook / скріншот
Пост Красія в Facebook / скріншот

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

У поліції ж повідомили, що призвідниками конфлікту стала група місцевих жителів з Великоберезянського району. За словами прес-служба відомства, вони влаштували конфлікт з адміністрацією комплексу і перегороджували роботу гірськолижної траси дерев'яними гілками. Про інші порушення не повідомлялося.

Гірськолижна траса / фото : ГУНП
Гірськолижна траса / фото : ГУНП

Журналіст Віталій Глагола зазначив, що конфлікт був заснований на скасуванні права безкоштовного користування підйомниками місцевими жителями:

"...До цього така можливість була для місцевих, а цього року власник вирішив, що досить і треба почати платити - от місцеві і перекрили трасу. Крім, того - місцеві блокували касу (але не захоплювали), в деяких забирали скіпаси і вимагали долю, бо «то наша гора і ми туй жиєме"", - пише журналіст.

Коментар Віталія Глагола / скріншот
Коментар Віталія Глагола / скріншот

За місцевих жителів також заступився Іван Сіка:

Пост Івана Сіки в Facebook / скріншот
Пост Івана Сіки в Facebook / скріншот

У коментарі ZAXID.NET співвласник курорту Тарас Тарасенко розповів, що суть конфлікту була не тільки в підйомниках – місцеві хотіли отримати безкоштовний доступ до всього майна, а також отримати право надавати послуги гірськолижних інструкторів. При цьому у комплексу є власні інструктори, а також школа, де їх навчають.

Поліція класифікувала ситуацію за статтею 356 Кримінального кодексу України, тобто самоуправство.

"Всі обставини і причини конфлікту працівники поліції будуть встановлювати вже в рамках кримінального провадження", - повідомили правоохоронці.

Нагадаємо, що на Закарпатті оголосили штормове попередження на найближчі дві доби.

Як повідомляв портал Знай.иа, перші дні 2021 року президент України Володимир Зеленський вирішив зустрічати в Карпатах на гірськолижному курорті Буковель.

Також Знай.иа писав, що Арсен Мірзоян, Віктор Павлік та Руслан Сенічкін приїхали святкувати Різдво в Карпати.