Період новорічних свят - відмінна можливість влаштувати собі активний відпочинок з лижами, сноубордами і квадроциклами. Оскільки коронавірус закрив кордони, увага туристів сконцентрувалася на Карпатах.

Власники кажуть, що на Новий Рік заброньовано практично всі номери в готелях і котеджах. Якщо локдаун таки введуть, обіцяють повернути людям гроші, повідомляє ТСН.

Драгобрат, Закарпатська область

Драгобрат - найвищий гірськолижний курорт в українських Карпатах. Знаходиться в неймовірно красивому масиві Свидовець. Серед гір Близниця, Стіг і Жандарми. Всього тут лише 9 трас.

Майстер спорту з гірських лиж, власник спортивно-туристичного комплексу Петро Грапенюк розповів, що сезон починається тоді, коли випадає не менше півметра снігу. Але в 2020 році не тільки рівень снігу буде вирішувати, яким виявиться туристичний сезон. Введення локдауну може перекреслити туристам відпочинок, а підприємцям - бізнес.

"Якщо харчування та проживання потрапляє під локдаун, питання як воно буде взагалі"— - каже Петро Грапенюк.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Зараз заброньовано 15% номерів. Ціни, розповідає Петро, залишили минулорічні:

  • звичайний номер стандарт: двоспальне ліжко, телевізор, електрочайник, шафа, душ і туалет в номері. Ціна - 2 тисячі 250 грн на Новий Рік. З 3 січня — 1 800. Але це зі сніданком і вечерею.
  • двомісний люкс: більше, має велику ванну замість душу. Такий за добу тягне 2 тисячі 650 гривень. А після Нового року 2 100.
  • Для всіх жителів готелю знижка 20% на катання на горі. Без знижки вартість одного підйому 30-50 гривень. Дитячий - 15. Невикатані гроші повертають.

Яремче, Івано-Франківська область

Яремче - одне з найвідоміших карпатських міст серед туристів. З усіх боків він оточений горами, водоспадами і річками.

Тут можна подивитися на диких звірів, яких збирають у вольєрах: фазани, орли, кабани, олені. Людей не бояться. Їх можна і погодувати, але виключно тим, що видадуть у вольєрному господарстві.

В Яремче можна цілодобово гуляти пішки, настільки тут красиво. На квадроциклі можна прокатитися до гори Маковиця, або прогулятися до водоспаду Пробій.

Тут туристи можуть орендувати і окремі кімнати, і цілі будиночки. Незважаючи на те, що ціни зросли на 10-15%, половина номерів вже заброньована.

Всі, з ким спілкувалася журналісти на курортах в Карпатах, точно не знають, що робити, якщо локдаун в Україні введуть: пропущений сезон залишить ні з чим тисячі працівників.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що у мережі показали неймовірні фото Синевира на світанку: "Дух захоплює!"

Також портал Знай.uа писав, що непримітна з висоти церква на землі магічним чином зникає.

Також портал Знай.uа писав, що над Закарпаттям помітили живий ключ, птахи зворушливо попрощалися з людьми: "До весни"