На Закарпатті запрацювала Інклюзивна кондитерська. Про це розповіли в сюжеті видання "Суспільне".

Сообщаетсая, що в Ужгороді, в рамках проекту" Золоті серця Закарпаття " відкрили кондитерську, де десерти готують люди з ментальними порушеннями.

За словами керівниці закладу Олени Логвиненко, зараз в кондитерській навчаються вісім осіб з ментальними порушеннями і ще п'ять студентів-кондитерів проходять стажування.

"Цей проект про працевлаштування, зараз стажуються студенти кулінарного коледжу, ми плануємо, що хтось залишиться працювати. Сюди ми будемо працевлаштовувати випускників школи "Золоті серця Закарпаття"" - сказала Олена Логвиненко.

Олена Логвиненко, кадр з репортажу Суспільне: YouTube
Олена Логвиненко, кадр з репортажу Суспільне: YouTube
Олена Логвиненко, кадр з репортажу Суспільне: YouTube

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Місцеві жителі раді відкриттю такої кондитерської, де люди з інвалідністю можуть розвивати свої кулінарні здібності.

Олена Логвиненко додала, що наступного року в кондитерську студію планують влаштувати на роботу ще двох людей з ментальними порушеннями.

Нагадавши, закарпатець з інвалідністю став жертвою юної злодійки на очах у перехожих: "Зняла і втекла"

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Буковині олень змусив жінку мучитися з інвалідним візком, злості не вистачає: "купив за шматок сала"

Також, "Знай.uа" писав, у Харкові хворого пенсіонера силою і матами саджали на вільне місце, боляче смотрть: "Здохніть вже"