На дворі - лише початок січня, а у Закарпаття вже завітала весна, оминувши зиму.

Так, у Мукачеві розцвіли перші вербові котики, яких ще називають "ціцушками". Вербову гілку прийнято освячувати в церкві за тиждень до Великодня, і такий збій у "розкладі", скоріш за все, пов'язаний із теплою та вологою температурою.

Згідно з християнським вченням, у цей час Христос-Спаситель в’їжджав до Єрусалиму на ослику, а люди встеляли перед Ним дорогу пальмовим гіллям. В Україні його замінили вербові галузки, які розпускаються ранньою весною.

Нещодавно у центрі Мукачева в перший день зими зацвіла сакура, яку місцеві жителі вже встигли прозвати "божевільною". Поки на календарі вже красується перший день зими, а більшість міст України вже вкрилися снігом, в місті Мукачево Закарпатської області розцвіла сакура на площі Федорова. Місцеві жителі жартома охрестили дерево "божевільною сакурою", оскільки воно традиційно цвіте кілька разів на рік, в тому числі і взимку.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, Знай повідомляв, що у Харкові зацвіли каштани у вересні. Городяни зняли цю аномалію на камери і показали в соцмережах. За деякими даними до аномалії призвело занадто спекотне літо і рано опале листя з дерев.

Також Знай повідомляв, що в ботанічному саду Запоріжжя зацвів бузок. Цвіте і пахне місцевим на радість. зараз в саду знаходиться відразу три сорти рослини. Йдеться про осінній бузку, яка починає цвісти в липні-серпні. Також, частково це відбувається і у вересні.