Не доживши кілька днів до Нового року, у Берегово помер Володимир Павлович Саюк - інженер-гідротехнік і автор історичного дослідження "Ірпінська битва 1323 року".

"Не будучи істориком, він звернувся по допомогу до знаного вченого, який і став науковим консультантом книги про Ірпінську битву. Йдеться про Л.В.Войтовича - доктора історичних наук, який займається саме історією середньовічної східної Європи. Берегівчани пам'ятають Леонтія Вікторовича в часи його роботи головним механіком і головним інженером Берегівського меблевого комбінату. Зараз він працює в Інституті українознавства імені Івана Крип'якевича НАН України", - пишуть колеги Саюка у соціальних мережах.

Завдяки їхній співпраці світ побачив книгу "Ірпінська битва 1323 року", презентація якої пройшла у Берегівській гімназії.
Володимир Павлович прожив довге, насичене професійне життя: збудував низку гідроелектростанцій (у В'єтнамі зокрема), отримав "Орден трудового Червоного прапора" та багато інших відзнак і медалей. За дослідницьку діяльність у галузі історії отримав медаль "За збереження історії", вже живучи у Берегові.

На жаль, печально склалася родинна історія Володимира Павловича - на його похорони не приїхали ані донька, ані онука. Лише на 9 днів на цвинтарі відбулося вшанування пам'яті цієї непересічної людини і його прийшли помянути берегівчани, які знали, поважали та допомогали Володимиру Павловичу в роботі над книгами.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, помер знаменитий вокаліст ВІА "Лийся, пісня" Володимир Єфименко. Йому було 66 років. Про смерть повідомили колеги виконавця.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у понеділок, 28 грудня, у віці 71 року на Буковині помер заступник голови Дисциплінарного комітету Асоціації футболу Дмитро Твілік.

Також, "Знай.uа" писав, під Тернополем помер 96-річний соратник Бандери: "Останній учасник Битви під Гурбами"