Хто вона, справжня гуцулка? Відповідь на це питання ховається в одному-єдиному фото.

Так, на своїй сторінці в Facebook користувач Денис Михальченко опублікував знімок, зроблений у 1931 році.

""Стара гуцулка" - під такою назвою портрет 90-річної співачки Марії Кречунєк з села Ясенова Горішнього став узагальненим образом Гуцульщини. Цей знімок Миколи Сеньковського було відзначено премією "Гран-Прі 1931 року на міжнародній європейській виставці у Парижі. Із особистого архіву Валерія Ковтуна", - йдеться в описі під портретом.

Тим часом на Прикарпатті з'явилася веселка в розпал зими. Вранці 29 грудня о небі над містом Косів Івано-Франківської області виникло дуже рідкісне для зими явище - веселка. У публікації пояснили, що для появи веселки взимку необхідно збіг безлічі чинників, що відбувається дуже рідко.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, українські хустки є важливою частиною українського традиційного одягу. Етнологи розповіли про особливості хусток, які носили жінки Івано-Франківської області. За словами директора Центру фольклору та етнографії в Києві Володимира Щібря, першими хустки почали носити зовсім не ті, у кого "покрита голова" або віруючі жінки.

Як повідомляв портал Знай.ua, українська поліція презентувала серію невеликих, але важливих порад.

Також Знай.ua писав, що у посольстві ледь не влаштували пожежу на Різдво:"вдалося врятувати".