Закарпатський обласний центр нейрохірургії та неврології відзначив свій 15-й День народження, у зв'язку з чим представники закладу розповіли про переваги лікування саме в цьому центрі, а також про проблеми, з якими зіткнулися внаслідок медреформи.

Детальніше про це розповідає видання "Про Захід".

1 січня 2021 року Обласний центр нейрохірургії та неврології на Закарпатті відсвяткував 15-річчя з моменту створення. Напередодні свята керівництво установи розповіло про роботу лікарні в умовах карантину, а також про зміни у фінансуванні.

Даний центр існує ще з 2006 року і був створений для надання нейрохірургічної допомоги за європейськими стандартами. На сьогоднішній день він є одним з двох установ в Україні, яке приймає людей з епілепсією.

"Відкрили, зокрема, нове відділення цереброваскулярної патології. У центрі виконується понад 1000 нейрохірургічних втручань на рік, більшість з них-найвищої складності. Багато пацієнтів приїжджають лікуватися з інших областей України, яким дуже часто відмовляють у наданні допомоги вдома. Навіть ті пацієнти, які розглядали можливість лікування за кордоном, великий відсоток з них лікується в нашому центрі", - розповідає директор Центру Андрій Смолканка.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Прес-конференція / скріншот з відео
Прес-конференція / скріншот з відео

Керівник також пояснив, що лікарні не вистачає фінансування вже багато років – з 2008 року реконструкції вимагає одне з відділень установи, а також необхідно закупити сучасну апаратуру для визначення важких діагнозів.

У слідстві медреформи лікарня перейшла на обласне фінансування, що ще більше зменшило кількість виділених коштів. Керівництво сподівається, що з часом ситуація стабілізується і центр отримає необхідні гроші для розвитку.

Нагадаємо, що в Ужгороді крихітна Софійка провела два дні разом з мамою у школі волонтерів.

Як повідомляв портал Знай.иа, жителі Ужгорода розповіли, що думають про масштабний локдаун, який вводять в Україні з 8 по 24 січня 2021 року.

Також Знай.иа писав, що коронавірус мутував і проник в Україну - лікар із Закарпаття розповів, як його розпізнати.