У Буковелі провели завершальну гонку чемпіонату України з біатлону, однак заради безпеки спортсменам стріляти заборонили.

Біатлон — вид спорту, в якому спортсмени біжать на лижах, а також стріляють по мішенях на вогневих рубежах. Для цього біжать біатлоністи зі спеціальними гвинтівками за спиною. Проте 27 грудня на завершальній гонці чемпіонату учасникам не видали гвинтівки: захід проводився у новому спортивному комплексі в Буковелі, де за технікою безпеки стріляти заборонено.

Справа у тому, що на цій трасі просто за мішенями розташовується підйомник для відпочивальників! Це означає, що теоретично стрілок, помилившись, може випадково поцілити у туриста. Ймовірність цього дуже низька, але організатори вирішили престрахуватися про всяк випадок.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Голова Федерації біатлону України Володимир Бринзак пояснив, що підрядники, які будували комплекс, мали поставити стіну і таким чином повністю загородити підйомник.

"Це вина підрядників. У цьому випадку вони нас підвели. 15 грудня мали змонтувати стіну, яка повністю перекриє зону видимості підйомника. Вони не встигли", — пояснив він.

Тим часом в Карпатах понад десяток домашніх собак стали жертвами хижаків, що наблизилися до людських осель. В селищі Ворохта вовки не бояться підходити до населених пунктів. Мало того, хижаки впольовують своїх одомашнених побратимів: приходять уночі та нападають на місцевих собак, які ще й сидять на прив’язі. У поле зору камери якраз потрапили двоє сіроманців, що нишпорили двором. На щастя, цього разу обійшлося без жертв.

Нагадаємо, що сотні заражених норок втекли в Данії, вірус може мутувати

Як повідомляв портал "Знай.uа", ужгородських лебедів "накачують" пивом та сміттям

Також, "Знай.uа" писав, що Дніпряни влаштували справжній рай для хвостатих безпритульників