Відомий український журналіст Євген Синельников опублікував другу частину своїх пригод у легендарних Карпатах.

В мережі з'явився новий ролик туристичного проекту "Орел і Решка. Вдома Краще". Цього разу глядачам показали легендарну столицю гуцулів - Верховину.

"Познайомився з місцевими традиціями, поспілкувався з тими, хто їх береже, заглянув в декілька музеїв. А також піднявся на містичну вершину гори Шпиці", - йдеться в описі до відео.

Нагадаємо, на Закарпатті у села Кужбеї, що загубилось високо в горах в оточенні смерек, немає вказівника, до нього непросто дістатися навіть позашляховиком. Це єдине село, яке, за офіційними даними, зникло з мапи Закарпаття за часів незалежної України. Однак, про нього згадують на Міжгірщині раз на рік – в день Різдва Іоанна Предтечі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Тим часом на Закарпатті родина Кузьменків тримає готель, схожих ви не знайдете ніде в Україні: справа в тому, що окрім господарів, гостей зустрічає сотня пухнастиків. Інна Кузьменко розповіла Суспільному, що тут мешкають котики, яких знайшли на вулиці, вилікували та виходили. Перші пухнасті мешканці з’явилися тут ще у далекому 2004 році.

Також близько 400 плямистих оленів мешкають зараз на фермі, що розташувалася у селі Іза в Хустському районі. Тут для тварин виділили 57 гектарів разом із лісом, розповів працівник ферми Михайло Бугаш у сюжеті Суспільного. Сюди на ферму плямистих бембі завезли у 1980 роках з Росії, Калінінградської області.