Вже десять років поспіль у Перечині (Закарпаття) напередодні Різдва готують легендарні оплатки.

В сюжеті "Суспільного" майстриня Наталя Лопарєва ділиться рецептом. Тісто має бути рідким, як для млинців. Його наливають на спеціальну пічку, притискають, обрізають залишки по краєчках, та відкривають пічку: готова оплатка.

Це страва, яку словаки їдять першою після молитви на Святвечір, — розповіла волонтерка Мирослава Годована. В Україні такі готують вже більше десяти років, а раніше їх замовляли у сусідній Словаччині.

Тим часом головна ялинка України, традиційно встановлена в Києві на Софійській площі, увійшла до переліку найкрасивіших різдвяних дерев Європи. Відповідний рейтинг, як і щороку, склала туристична організація European Best Destinations.

Популярні новини зараз
Ухилянти намагаються прорватися до Білорусі: сунуть навіть за гроші Сховатись більше не вийде: ТЦК почали вручати повістки новим способом Українських біженців повертають на батьківщину: кому доведеться приїхати додому Енергетичний колапс: експерт закликав готуватися, щоб пережити зиму
Показати ще

Нагадаємо, українці ризикують застрягти на заробітках на Різдво: "Два роки не бачили маму".

Як повідомляв портал Знай.ua прогноз на зиму 2020-2021 в Україні: синоптик попередив про -24 морози і снігопади.