Вже десять років поспіль у Перечині (Закарпаття) напередодні Різдва готують легендарні оплатки.

В сюжеті "Суспільного" майстриня Наталя Лопарєва ділиться рецептом. Тісто має бути рідким, як для млинців. Його наливають на спеціальну пічку, притискають, обрізають залишки по краєчках, та відкривають пічку: готова оплатка.

Це страва, яку словаки їдять першою після молитви на Святвечір, — розповіла волонтерка Мирослава Годована. В Україні такі готують вже більше десяти років, а раніше їх замовляли у сусідній Словаччині.

Тим часом головна ялинка України, традиційно встановлена в Києві на Софійській площі, увійшла до переліку найкрасивіших різдвяних дерев Європи. Відповідний рейтинг, як і щороку, склала туристична організація European Best Destinations.

Популярні новини зараз
ТЦК не має права: омбудсменка назвала головні порушення, які вчиняють ледь не щодня Банки посилять контроль за рахунками пенсіонерів: кому блокуватимуть картки Пенсіонерів залишать без індексації: кому не світить підвищення виплат Артем Ляшанов після скандалів та низки програних справ у судах вирішив приховати кримінальні сліди своєї платіжної системи Bill_Line
Показати ще

Нагадаємо, українці ризикують застрягти на заробітках на Різдво: "Два роки не бачили маму".

Як повідомляв портал Знай.ua прогноз на зиму 2020-2021 в Україні: синоптик попередив про -24 морози і снігопади.