На Закарпатті виявили новий штам коронавірусу, який вперше зафіксували у Великій Британії.

Про це розповів лікар-інфекціоніст Віктор Петров в ефірі українського телеканалу.

"Мій пацієнт вже перехворів новим штамом, про який заявила Великобританія. Коли йшлося про верифікацію цього, то Україна не має можливості ідентифікувати цей вірус у масовому тестуванні. Але люди, у яких є страховка в країнах ЄС, можуть визначити вже мутований вірус. І таким чином мені вдалося підтвердити, що в Закарпатті вже є випадки інфікування новим штамом вірусу", - зазначив лікар-інфекціоніст Віктор Петров.

У Великобританії у зв'язку з поширенням нової мутації коронавірусної хвороби COVID-19 запроваджені Заходи 4-го рівня. Новий штам є набагато більш заразним, однак побоювання щодо його вищої здатності спричинювати тяжчий перебіг захворювання чи підвищувати рівень смертності виявилися хибними.

Тим часом, поки у Великій Британії скасовують залишки різдвяних заходів і посилюють карантинні міри, показує суворість закону й судова система. Так, британець Фредерік Адомако-Фрімпонг зі Стратфорда за повторне порушення з неносінням маски у громадському місці змушений заплатити штраф у 1700 фунтів (близько 75 тисяч гривень).

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Раніше повідомляли, міністра Степанова хочуть замінити нейромережею: розробку доручать Мінцифрі і білорусам.

Як повідомляв Знай.uа, Степанов пообіцяв безкоштовні тести на COVID-19 всім хворим українцям.

Знай.uа писав, Польща переманює українських лікарів зарплатами в 300 тисяч - замість нашої мінімалки.