На Закарпатті у "зимову сплячку" відправилося найбільше україське озеро - Синевир.

Зараз плесо водойми, яка розташувалася на висоті 989 метрів над рівнем моря, повністю вкрите кригою, пише Укрінформ. Вдень стовпчик термометра підбирається до позначки -3 градуси за Цельсієм.

Жодних попереджувальних табличок чи знаків із забороною ходити по льоду тут немає.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Туристів біля Синевиру зараз небагато. Але ті, хто є, вільно гуляють по поверхні пішки, грають в імпровізований хокей, катаються по льоду.

І хоча на плесі немає снігу, лід все одно нерівний і до катання на ковзанах не придатний.

Тріщин на поверхні немає.

Нагадаємо, Знай писав, що в мережі показали, як люди живуть у високогірному селі на Прикарпатті. Без магазинів, шкіл та ФАПів живуть люди в селі Соколовиця Надвірнянського району, що на Прикарпатті. Це високогірне село зараз налічує приблизно 50 осіб. Соколовиця розташована за вісім кілометрів від сусіднього села Пасічна. Їхати сюди потрібно вузькою гірською дорогою лісом. При в'їзді в село-Старі напівзруйновані дерев'яні будинки. Всього в селі 17 будинків, з яких тільки 11 заселені. Решта руйнуються і пустують.

Також Знай повідомляв, що дорога в Запоріжжі знову потребує ремонту. Не минуло й місяця. "Велике будівництво" Зеленського було тільки в телевізорі, а на ділі виявилося великим відмиванням грошей. Місяць тому закінчився ремонт дороги під Запоріжжям, а вже сьогодні на ній утворилися тріщини, і асфальтові «хвилі». Імовірність того, що це покриття дотягне до весни - мінімальне.