Відомий український журналіст Євген Синельников виклав у мережу випуск власної програми, присвяченої живописному Закарпаттю.

Зйомки проводилися у рамках програми "Вдома краще!"

"Вдома краще вирушили у велику подорож по Карпатах! Ми покажемо красу трьох водоспадів - Гуркало, Водопал і Шипіт, покажемо унікальні дерева. Женя Синельніков покаже як правильно приймати СПА в Карпатах і де це краще робити. Заглянемо і в замок, який так часто згадували глядачі - Замок Шенборнів в селі Карпати", - зазначається в описі до відеоролику.

Нагадаємо, на Закарпатті у села Кужбеї, що загубилось високо в горах в оточенні смерек, немає вказівника, до нього непросто дістатися навіть позашляховиком. Це єдине село, яке, за офіційними даними, зникло з мапи Закарпаття за часів незалежної України. Однак, про нього згадують на Міжгірщині раз на рік – в день Різдва Іоанна Предтечі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Тим часом на Закарпатті родина Кузьменків тримає готель, схожих ви не знайдете ніде в Україні: справа в тому, що окрім господарів, гостей зустрічає сотня пухнастиків. Інна Кузьменко розповіла Суспільному, що тут мешкають котики, яких знайшли на вулиці, вилікували та виходили. Перші пухнасті мешканці з’явилися тут ще у далекому 2004 році.

Також близько 400 плямистих оленів мешкають зараз на фермі, що розташувалася у селі Іза в Хустському районі. Тут для тварин виділили 57 гектарів разом із лісом, розповів працівник ферми Михайло Бугаш у сюжеті Суспільного. Сюди на ферму плямистих бембі завезли у 1980 роках з Росії, Калінінградської області.