По всій Україні, почали продавати новорічні ялинки. Мешканці Закарпаття можуть придбати їх біля лісових господарств або ж у спеціально визначених місцях - з маркуванням та биркою.

Якщо брати офіційну статистику, то попит закарпатців на живу пухнасту красуню не дуже великий, каже інженер з охорони лісу ДП "Мукачівське ЛГ" Ігор Щербак. Ціна на новорічне дерево заввишки 1 метр стартує від 80 гривень, пише портал Мукачево.

Найбільше "цікавляться" легальними ялинками браконьєри, які скуповують у лісгоспах дерева, щоб потім продавати у три рази дорожче на стихійних ринках чи на вокзалах. Проте в 2020 році влада відготувала для них сюрприз: за незаконну вирубку та продаж ялинок штраф виріс майже у п'ять разів - від 510 грн для громадян та від 1500 грн для посадовців.

Також штрафуватимуть за заподіяння шкоди, все залежатиме від діаметру стовбура: наприклад при діаметрі в 10 см шкода буде нарахована у вигляді 1152 грн і далі по збільшенню.

Лісники зазначають, що продаватимуть ялинки в горщиках і на спеціальних ярмарках. Тому перед тим як придбати зелену красуню, варто заздалегідь подумати, де, і не давати заробляти браконьєрам на нищенні дерев.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Тим часом у центрі Хмельницького запалили новорічну ялинку і відкрили Різдвяний ярмарок. Відвідати урочисте відкриття міг кожен бажаючий городянин, проте цього року міська влада була змушена відмовитися від бурхливих святкувань, концертів, парадів та іншого, в силу карантинних обмежень.

Нагадаємо, в Ужгороді на площі Театральній встановили новорічну ялинку. Пухнаста красуня росла біля приватного будинку на вулиці Іллі Бродлаковича. Господиня пані Марія подарувала її містянам, повідомили у пресслужбі Ужгородської міської ради.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Харкові в парку імені Горького з'явився новий арт-об'єкт. Повідомляється, що нова інсталяція "Танці на льоду" розмістилася на озері в парку імені Горького. Сім танцюючих фігурок на ковзанах ввечері красиво запалюються вогнями. Синій відблиск від інсталяції відбивається в замерзлому озері, створюючи блакитні доріжки, які світяться у темряві.