Мешканці села Хмільник, що на Іршавщині, нажахані через стан своїх річок: водоймища буквально паралізовані сміттєвими заторами.

Скляні, пластикові тари, повалені дерева, старий одяг, запчастини електронної техніки - усе це не можна знайти не на секонд-хенді, а в закарпатській річці Боржава, повідомляє 0312.

"Роки два тому тут такої ситуації не було. Так, сміття мало місце, але щоб так... Проблему вочевидь спричинили старі дерева, які попадали в річку", - розповідає місцевий житель Юрій Кузьма.

Місцеві припускають, що сміття сюди прибуває із сусідніх населених пунктів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"У нас вивозять сміття регулярно і сюди ніхто не буде нести мотлох, адже це далеко. Однак розчистити русло є велика потреба, адже в результаті можемо мати паводки", - каже пан Юрій.

І такий сміттєвий затор тут не один. Варто пройти лише 50 метрів, і ще одне озеро переповнене сміттям. У Кам'яницькій ОТГ розповідають, у буквально серпні розчистили затор на річці Іршавка, неподалік, адже отримали припис від екологічної інспекції.

Як бути з цими заторами - питання поки відкрите. Місцеві ж упевнені, що на берегах потрібно розчистити старі дерева. Чекають рішення влади.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Київська Оболонь потонула у смітті

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Дніпрі палаючий сміттєвоз відкрив портал в пекло

Також, "Знай.uа" писав, що сміттєву галявину під Львовом показали пекельними фото