На Закарпатті значно виросла популяція легендарних місцевих буйволів.

Про це йдетьс в сюжеті "Голосу Карпат".

Сам рух "буйволоведення" став набирати популярність. Цими тваринами почали займатися по всій Україні, таких господарств, де розводять рогатих, більшає.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Нам і Одеса допомогла, Чернігів, Київ, Львівська область", - розповідає працівниця ферми Інна Левдар, - "Тож тепер їхня кількість не така плачевна, як була кілька років тому".

Подібні господарства, де цілі види тварин рятують від вимирання, виживають завдяки туризму.

Тим часом на Закарпатті родина Кузьменків тримає готель, схожих ви не знайдете ніде в Україні: справа в тому, що окрім господарів, гостей зустрічає сотня пухнастиків. Інна Кузьменко розповіла Суспільному, що тут мешкають котики, яких знайшли на вулиці, вилікували та виходили. Перші пухнасті мешканці з’явилися тут ще у далекому 2004 році.

Також близько 400 плямистих оленів мешкають зараз на фермі, що розташувалася у селі Іза в Хустському районі. Тут для тварин виділили 57 гектарів разом із лісом, розповів працівник ферми Михайло Бугаш у сюжеті Суспільного. Сюди на ферму плямистих бембі завезли у 1980 роках з Росії, Калінінградської області.