На Закарпатті реставрують одну з найстаріших синагог Західної України.

В сюжеті "Першого кабельного" йдеться, що звели неймовірну пам'ятку архітектури ще у далекому 1705 році.

Втім, в різні часи будівлю використовували навіть як млин та складське приміщення. Ще в минулому році представники єврейської спільноти, приїхавши до України з різних країн, завітали в Закарпатську область, зокрема у Вільхівці на Тячівщину, аби подивитися на стару пам’ятку.

Будівля знаходиться в аварійному стані и потребує терміновгго ремонту. Наразі до ладу привели дах, який протікав і прискорював руйнування споруди. Після відновлення тут планують зробити музей та розкривати тему Голокосту, аби привернути увагу людей до цієї трагічної сторінки світової історії.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше у Невицькому замку, що на Закарпатті, вчені виявили вежу донжон. На днях тут закінчилися перші археологічні дослідження. Споруда чекала реставрації роками, оскільки виникали проблемі зі береженням охоронної зони пам`ятки.

Про відкриття першого археологічного дослідження замкового донжону розповіли в Охоронній археологічній службі Інституту археології НАН України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, єгипетська мумія птаха виявилася людським немовлям з вовчою пащею

Як повідомляв портал Знай.ua, єгипетська мумія розкрила вченим секрети стародавньої медицини

Також Знай.ua писав, мумія дитини розкрила археологам таємницю, яка зберігалася тисячоліття