У селі Лисичово, що на Закарпатті, у 80 кілометрах від угорського кордону вже близько 250 років зберігається традиційне ковальство.

Унікальна водяна кузня притягує туристів з усієї країни, йдеться в сюжеті NTD. Природній струмок наповнєю водою сусідній резервуар, яка, в свою чергу, обертає велике колесо. Потрібно щонайменше двоє людей, аби кузня працювала.

Михайло разом зі своїм помічником займається виготовленням тих самих виробів, що тут майстрували і століття тому. Продають товари у місцевих магазинах. Тут же є і музей, де всі бажаючі можуть подивитися продукцію, зроблену в різні часи на унікальній водяній кузні. Подібної в Україні більше нема, схожі можна знайти лише в Німеччині та Чехії.

Раніше у Невицькому замку, що на Закарпатті, вчені виявили вежу донжон. На днях тут закінчилися перші археологічні дослідження. Споруда чекала реставрації роками, оскільки виникали проблемі зі береженням охоронної зони пам`ятки.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше юний закарпатець перетворює опале листя на папір, і це тільки початок :" на черзі-посуд"

Як повідомляє портал Знай.ua Школяр з Тернопільщини прославився на конкурсі юних винахідників, таке б не придумав навіть Маск

Також Знай.ua писав, що Вундеркінд з Дніпра вразив світ унікальним винаходом - "наступає на п'яти Ілону Маску"