У Карпатах на масиві Свидовець Рахівського району на висоті 1600 метрів випадково виявили старовинну садибу, що колись була хатиною вівчарів.

Про це повідомляє Facebook-спільнота "Українскі Карпати". Унікальність колиби полягає не тільки в тому, що вона "сховалася" у високогір’ї, а ще й у самій її побудові: вона має вісім кутів замість звичних чотирьох.

Світлинами незвичайної споруди поділився мандрівник Олег Добко. Чоловік розповів, що сьогодні таку колибу можна побачити хіба що на сторінках підручників по етнографії Гуцульщини. Олег вважає, що попри старовинний вигляд хатини, влітку її все ж продовжують використовувати.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Колиба являє собою зруб-четверик без вікон. Вона призначена для проживання від 2-х до 8-ми пастухів. Тут немає підлоги та пічки. По центру колиби розташоване місце для “ватри” – вогнища. Вздовж стін розміщуються дерев’яні полиці для речей. Дим виходить з колиби через спеціальний отвір в даху. Такі колиби зазвичай прямокутної форми, з двоскатним дерев’яним дахом вкритим дранками", - йдеться в повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження. Вчені заявляють, що це в першу чергу пов'язано з глобальним потеплінням, яке буде ставати сильнішим і сильнішим.

Як повідомляв портал Знай, синоптики прогнозують в Україні аномальну зиму. Температура повітря буде комфортною, але снігу чекати не варто.

Також портал Знай писав, що кліматологи б'ють на сполох: погода до кінця 2020 в Україні обернеться катастрофою.