У суботу, 28 листопада, для християн та католиків починається великий Різдвяний піст, який триватиме до 6 січня включно.

Закарпатській отець Веніамін Довганич розповів, що багато людей невірно трактують значення посту. Часто віряни вважають, що поститися - означає відмовитися від певних продуктів та ходити до церкви. Насправді ж велике значення має наша відмова від того, що приносить нам задоволення, каже отець порталу "Мукачево".

Речі, без яких ми могли б обійтися, але не обходимося - ось що заважає поститися по-справжньому, каже отець. Період очищення насамперед означає очищення духовне, а не фізичне. Якщо організму потрібне м`ясо, або ви не можете відмовитися від будь-якого іншого продукту через хворобу, не відмовляйтеся. Завдавати шкоди власному здоров`ю - означає порушити божу заповідь "Не убий".

"Зараз у сучасному світі є багато інших речей, від яких варто утримуватись під час посту. Варто відмовитись від куріння, від алкоголю. Можна з нагоди посту відмовитись від Інтернету, можна від музики якоїсь, від якої людина залежна. Можна від солодкого. Якщо ви, наприклад, дуже любите солодощі, але розумієте, що велика їх кількість не на користь вашому здоров'ю, варто також відмовитись від них в час посту. А найбільше потрібно звернути увагу на свої добрі вчинки. Бо мені здається, що інколи ми неправильно розуміємо, що таке піст. Ми так живемо, живемо, а потім підходить піст і ми тоді починаємо бути ідеальними. Хіба ні? Ми трошечки себе дуримо цим. Хотілось би, щоб люди були добрими весь час. Але більша мотивація все ж у час посту", - підкреслив отець Веніамін.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, священик РПЦ жорстоко познущався над дитиною героя АТО.

Як повідомляв Знай. ua, скандальне весілля Собчак дійшло до глави РПЦ.

Також Знай. ua писав, що священика скинули зі сцени на очах десятків тисяч.