Минулого тижня новий законопроект №3891 про обов’язкове носіння масок чи респіраторів у громадських місцях і транспорті був підтриманий депутатами.

Відтак злісних порушників каратимуть штрафами. Та чи стануть закарпатці більш дисциплінованими та чи будуть дотримуватись маскового режиму? І хто саме штрафуватиме порушників?

Деталі у сюжеті:

"В поліції створені спеціальні рейдові мобільні групи, які щоденно перевіряють заклади харчування. У всі заклади, якім наразі дозволена робота здійснюються постійні раптові відвідування.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Тобто перевіряють як відвідувачів на дотримання цієї вимоги, так і саміх працівників закладів. До рейдових груп входять працівники поліції, також входять медики, представники органу санітрно-єпідеміологічного та також органів самоврядування.

Відповідно до законодавства кожен з цих представників уповноважений на складання адміністративних матеріалів у разі виявлення порушення", - говорять у Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області.

Нагадаємо, в ефірі програми "Право на владу" у четвер, виступив народний депутат України від Партії "Слуга народу", а також Експерт з питань реформи медицини і засновник медичної клініки "Борис" Михайло Радуцький. Він заговорив про те, чого зараз боїться вся Україна — введення так званого "протоколу сортування" для хворих коронавірусом.

Він зазначив, що система охорони здоров'я на сьогоднішній день перевантажена, але ще справляється.

"Повний локдаун, повірте, я дуже не хочу, щоб ми навіть говорили про це, але повний локдаун можливий, коли, не дай Бог, запрацює протокол сортування. Протокол сортування-це локдаун системи охорони здоров'я. І це автоматом локдаун країни. Коли лікар повинен буде вибирати, кого рятувати, а кого — ні. Це катастрофа. Це катастрофа для всієї країни", - зазначив Радуцький.

Також портал Знай.uа писав, що львів'янин переміг коронавірус і розкрив жахи інфекційки: "Померли всі, крім мене"

Також портал Знай.uа писав, що у Харкові швидкі влаштували кілометрові "затори", лікарі в істериці: "Куди вас стільки?"