Вчора, у Мукачеві традиційно відзначили день Святого Мартина. Святий Мартин є покровителем міста.

Увечері по місту проходила ходьба з ліхтариками та смолоскипами. Мукачівцям, з дотриманням карантинних обмежень, показали виставу про життя святого в міському театрі. А у римо-католицькому соборі святого Мартина відбулася традиційна святкова меса. Також, міський голова Андрій Балога, за традицією, окропив площу міста молодим вином.

День святого Мартина в Мукачеві
День святого Мартина в Мукачеві

День святого Мартина в Мукачеві
День святого Мартина в Мукачеві

День святого Мартина — міжнародне свято на честь дня пам'яті про єпископа Мартина Турського.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Мартин Турський - жив у IV столітті, римський легіонер. Якось Мартин, підійшовши до міських воріт в Ам'єні, наштовхнувся на жебрака. Мартин жив у простоті і не мав нічого, щоб дати бідоласі, але той так тремтів від холоду, що Мартін витягнув меча і розрізав свого плаща навпіл, та віддав одну половину жебракові. Уві сні тої ночі святому Мартину явився Христос. Він був одягнений у половину плаща, якою пожертвував солдат, і сказав: «Мартин укрив мене цією одежиною».

Так 11 листопада, щорічно, у багатьох країнах відзначають свято - День святого Мартина. На вечерю подають печеного гусака і солодку випічку. А святкуть урочистою ходою вулицями міста з ліхтариками, які люди самостійно виготовляють з гарбуза, всередині якого ставлять свічку.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що чоловік влаштував яскраве шоу для дружини під стінами пологового будинку - позаздрить кожна жінка.

Також портал Знай.uа писав, що у Карпатах побудували купіль під крилом у Бога: "Зцілює лише віруючих"

Також портал Знай.uа писав, що у Львові засяяв храм святителя Іоанна Золотоустого - другий Лувр, дух захоплює.