Президент України указом "Про відзначення державними нагородами України з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва" нагородив відзнаками діячок культури із Закарпаття.

Указ оприлюднено 9 листопада на сайті офісу президента.

За значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерність:

- нагороджено орденом княгині Ольги І ступеня Наталію Петій-Потапчук – директора-художнього керівника комунального закладу культури «Заслужений академічний Закарпатський народний хор» Закарпатської обласної ради.

- почесне звання «Заслужений працівник культури України» присвоєно Оксані Дурунді – головному спеціалістові департаменту культури Закарпатської обласної державної адміністрації.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Наталія Петій-Потапчук – кавалер ордену княгині Ольги II та III ступенів, заслужений працівник культури України, її нагороджено міжнародним нагрудним знаком “Віжи–3000”.

Наталія Петій-Потапчук організувала вокальний ансамбль «Красія» та однойменну вокальну студію, активно займається громадською та благодійною діяльністю (очолює благодійний фонд сприяння мистецтву «Закарпатський народний хор»). Закарпатка започаткувала в області Міжнародний телевізійний дитячий мистецький фестиваль-конкурс етнічних культур Карпатського регіону «Європа-арт».

За її редакцією вийшли книги «Запаль, мила, свічку» (репертуарний збірник творів народного вокального ансамблю «Красія») та «Заслужений академічний Закарпатський народний хор».

Оксана Дурунда - з 2005 року працює на посаді головного спеціаліста департаменту культури Закарпатської ОДА. Напрямок її роботи – розвиток і зміцнення бібліотек Закарпатської області, покращення рівня культурного обслуговування населення, впровадження нових форм і методів бібліотечної роботи, розробка Програми розвитку культури Закарпатської області та плану заходів з її реалізації, проведення конкурсу на здобуття літературної премії ім. Федора Потушняка, сприяння самоосвіті бібліотекарів, активній громадській та грантовій діяльності.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що український фільм "Мої думки тихі" отримав престижну нагороду у Великій Британії: вірус мистецтву не перешкода.

Також портал Знай.uа писав, що мати загиблого на Донбасі бійця отримала нагороду і заридала на всю Україну: "Він був героєм"

Також портал Знай.uа писав, що хмельничанка відзначила 100-річний ювілей і поділилася цінним секретом - не кожен так зможе.