Українці можуть отримати можливість їздити на Закарпаття на швидкісному потягу Інтерсіті.

Про це під час форуму "Re:Open Zakarpattia" заявив заступник голови Закарпатської ОДА Віталій Цвігун. Так, Інтерсіті, що курсуватиме за маршрутом "Київ-Мукачево", чекає лише фінансування: з державного бюджету мають виділити кошти на удівництво двох поїздів на Крюківському вагонобудівному заводі.

"Ми звернулися до цього заводу з проханням побудувати два поїзди з врахуванням зауважень, які б могли безперешкодно проходити до Мукачева. Завод може побудувати за умови фінансування. Ми звернулися до Кабміну з проханням передбачити у бюджеті фінансування цих поїздів", - сказав Віталій Цвігун.

Він зазначив також, що зараз у проєкті бюджету такої статті витрат немає: "Це недешева покупка, але вона себе однозначно виправдає. З Києва до Мукачева можна було б доїхати за 9 годин".

З неділі, 1 листопада, в Україні на 15% знизилася вартість проїзду у вагонах першого класу швидкісних поїздів Інтерсіті. Так, за оприлюдненими даними, "Укрзалізниця" планує конкурувати з авіатранспортом, тому буде міняти ціну на квитки в залежності від дня тижня і дати поїздки.

Також портал Знай писав, як у Києві ремонтують дороги.