Для будівництва нового аеропорту в Закарпатській області розглядають 4 потенційні локації: Мукачево, Хуст, а також села Середнє та Ратівці.

Таку інформацію надали в "Укрінфрапроекті".

"Робоча група розглянула 4 потенційні локації для будівництва аеродрому (в Закарпатті). Зараз розглядаються плюси і мінуси локацій для визначення оптимального місця будівництва. Вже в цьому місяці почнуться вишукувальні роботи", - розповів про проект на Facebook-сторінці глава Державного агентства інфраструктурних проектів ("Укрінфрапроекту") Кирило Хомяков.

Новий аеропорт в Закарпатті планують побудувати в рамках державно-приватного партнерства із залученням інвестицій.

Закарпатську область відвідала робоча група у складі Державіаслужби, фахівців МІУ та ДП "Фінінпро".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Пізніше почнуться передпроектні роботи - зйомка висотних перешкод, яка допоможе вирішити, як можна в тому чи іншому місці розмістити смугу. Уряд на проектні роботи затвердив 30 млн грн.

Новий аеропорт планують побудувати до 2023 року. На будівництво нової повітряної гавані буде потрібно орієнтовно 3 млрд грн: на аеродром і 1 млрд грн - на Термінал і об'єкти, які будуватиме приватний інвестор.

Будівництво аеропорту в Закарпатті - це стратегічна перспектива розвитку регіону, оскільки поки там немає повноцінного міжнародного аеропорту. Єдиний аеропорт, розташований в регіоні — це "Ужгород", де неможливо подовжити злітно-посадкову смугу через те, що вона з одного торця близька до кордону зі Словаччиною.

Про будівництво нового аеропорту сказав президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки в цей регіон у вересні.

Раніше портал Знай.ua писав про закладку першого каменя нового освітнього комплексу А+ в ЖК Файна Таун.

Також портал Знай.ua писав про те, що Зеленський дасть Кернесу 100 мільйонів на онкоцентр. Кабмін розглянув рішення про надання субвенції п'яти регіонам України.

Також портал Знай.ua писав, що держава повинна передбачити в бюджеті 2021 року часткове фінансування зеленої енергетики - Центр Разумкова.