В Ужгороді затримали заступника голови Закарпатської обласної ради Петра Грицика.

Заступника голови Закарпатської обласної ради та керівника управління Державної Архітектурно-Будівельної Інспекції в області затримали за одержання неправомірної вигоди в сумі понад півмільйона гривень.

Про це передавати у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Закарпатській області.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як встановили правоохоронці, начальник одного з управлінь, спільно з одним із заступників голови Закарпатської облради, вимагали у головного підрядника понад півмільйона гривень. Фігуранти за цю суму обіцяли підряднику не створювати штучні перешкоди під час проведення відповідних будівельних робіт, в рамках загальнодержавної програми «Велике будівництво».

3 листопада на гарячому, в ході оперативних заходів, при отриманні неправомірної вигоди в розмірі 560 тисяч гривень, викрили начальника Управління ДАБІ. Затримали також заступника голови Закарпатської обласної ради, який імовірно є співучасником у даному злочині. Обох чиновників затримали в порядку статті 208 КПК України і помістили в ізолятор тимчасового утримання.

Петро Грицик - заступник голови Закарпатської облради вимагав з подільником - н ачальником Управління ДАБІ в Закарпатській області Віталієм Лалакуличем 560 тис. гривень хабара у підрядника реконструкції клубу в селі Мокра Перечинського району області. Він активно скуповує землю і нерухомість, а нещодавно придбав престижний позашляховик, що коштує більше, ніж загальна офіційна зарплата Грицика і його дружини за минулий рік. Про це пише 368.media.

Чиновник здобув Всеукраїнську популярність завдяки тому, що в 2003 році підробив диплом про вищу освіту. На той момент він був заступником голови Перечинської РДА і готувався до підвищення, у зв'язку з чим підробив диплом про отримання КНУ ім. Шевченка за спеціальністю "Економіка підприємств".

Петро Грицик - людина небідна, більшу частину своїх активів отримав якраз на посаді заступника голови Закарпатської облради. До приходу туди у нього було три земельні ділянки в Ужгороді сумарною площею майже 2 тис. кв. м, дві ділянки в селі Турички загальною площею майже 8 тис. кв. м, а також квартира в Ужгороді площею 52 кв. м.

В 2018-му Грицик придбав особняк в Ужгороді площею 274,3 кв.м, а в минулому році почав повально скуповувати землю і нерухомість — у нього з'явилися ще чотири ділянки землі, дві в селі Порошково Закарпатської області загальною площею понад 3 тис. кв. м і дві в селі Невицькому - 2 тис. кв. м, крім того, він купив квартиру площею 44 кв. м. в місті Перечин однойменного району Закарпатської області і два приміщення сумарною площею майже 124 кв. м., а також будинок в Порошково площею 70,2 кв. м вартість придбаної нерухомості в декларації не вказав.

До того ж, на даний момент він будує особняк площею 426 кв.м в селі Турички і приватний будинок площею 189 кв. м в селі Порошково.

На Петра Грицика оформлені дві вантажівки "ГАЗ-33021" 1999 і 2001 років випуску, вантажівка "ГАЗ 3302" (2002) і легковик "ВАЗ 21213" (1997), а на початку вересня цього року він зробив собі подарунок — новий Toyota Land Cruiser Prado за більш ніж 1,2 млн гривень. Саме за кермом цієї машини його і затримали.

Що стосується бізнес-активів, то йому належить половина в статутному капіталі Ужгородського ТОВ "ТРІУМФ", що заробляє на оренді нерухомості. Втім, згідно з офіційними даними. За 2019-й виручка цієї фірми склала всього близько 80 тис. гривень, ніякого прибутку від підприємництва Грицик не задекларував.

Натомість задекларував понад 849 тис. гривень зарплати в облраді, його дружина Євгенія Грицик заробила торік понад 98,6 тис. гривень у Дабі та понад 70,6 тис. гривень - в обласному центрі зайнятості. У сумі Грицик з дружиною заробили за 2019 рік трохи більше мільйона гривень, що не покриває навіть покупку нового позашляховика, не кажучи про кількість нерухомості, яку сім'я придбала в 2019-му.

У Грицика є дві свої громадські організації - він є співзасновником ГО "Агенція регіонального розвитку Єврорегіону Карпати-Україна" та членом ради В го «Закарпатське ТОВАРИСТВО МИСЛИВЦІВ ТА РИБАЛОК "Лісник".

Нагадаємо, що Парламент закликав суддів КСУ піти у відставку: "За власним бажанням або…"

Як повідомляв портал Знай.uа, Віктор Медведчук заявив, що у парламенту немає повноважень відновлювати дію законів.

Також портал Знай.uа писав, що справа «Роттердам+» все одно буде закрита через відсутність складу злочину.