У Чехії згорів український храм. Про це розповіли у виданні "Радіо Свобода".

Повідомляється, що 28 жовтня в столиці Чехії, Празі, згорів український дерев'яний храм Святого Архангела Михаїла, який перенесли із Закарпаття.

Читайте Знай в Google News!

Храм Святого Архангела Михаїла був пам'яткою народної української архітектури 17-го століття. У Празі храм встановили в 1929 році. Його розмістили а Саду кінських, парку на пагорбі Петришин.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Найімовірніше це місце обрали не випадково, адже за своєю архітектурою Петришин нагадує природу Карпат, де спочатку і знаходився храм. Він був побудований в селі Великі Лучки, яка знаходиться біля Мукачева.

За своєю архітектурою він був наближений до бойківського стилю: невелика дерев'яна споруда з дерева з вежею і двома укріпленнями шатрового типу без єдиного цвяха.

28 жовтня в храмі Святого Архангела Михайла сталося загоряння, дим від якого було видно практично в кожному куточку Праги. Пожежники зробили все можливе, проте врятувати споруду не вдалося.

Причини виникнення пожежі залишаються невідомими. Поліцейські і пожежники працюють на місці події, щоб встановити всі обставини події.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Польщі багатотисячні мітинги за аборти переросли в сутички з поліцією

Як повідомляв портал "Знай.uа", преподобний Онуфрій повідомив про смерть майже Святої людини

Також, "Знай.uа" писав, що Прикарпатський священик проміняв кадило на мандат