Село Довге має унікальний замок та природу, але школярі засумували без розваг. А потім взяли і вигадали собі розвагу у 300-літньому замку самотужки. Проєкт реалізується за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

В Палаці Текелі що в Довжанській ОТГ влаштували показ сучасних українських фільмів прямо під стародавніми стінами.

Про кінотеатр на подвір'ї старовинного замку розповіло видання "ШоТам".

"Про палац Текелі мало хто знає. Так ми хочемо привабити туристів та зацікавити підростаюче покоління", — розповіла про ідею організаторка проєкту Галина Левко.

Учні Довжанської школи домовились з сільською владою про фінансову підтримку, також допомогли закордонні інвестори, за які діти купили мудльтимедійне обладнання.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Хочемо, щоб тут збирались і спілкувались діти, дорослі і старше покоління", - кажуть школярі.

Як ідея школярів зараз приваблює до села туристів дивіться у відео.

Нагадаємо, у Львові презентували княжий Звенигород. Вперше в Україні середньовічну княжу столицю відтворили у віртуальній реальності.

Завдяки проєкту «Княжий Звенигород: від реального до віртуального», який цього року реалізовано за підтримки Українського культурного фонду та Пустомитівської районної ради можна побачити середньовічну столицю, вдягнувши VR окуляри.

12 місць давнього Звенигорода відтепер можна побачити в окулярах. Над проєктом працювала команда археологів, істориків, архітекторів, мистецтвознавців, художників, графіків та IT-шників зі Львова та Києва.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що на Закарпатті родина художників взяла в оренду цілий замок - 20 років працюють, не покладаючи рук.

Також портал Знай.uа писав, що мальовниче село пропонує 50 тисяч доларів за переїзд на пмж: чудовий варіант молодим людям.

Також портал Знай.uа писав, що кінотеатри в "червоній" зоні: як українці зможуть переглянути фільми в особливих умовах карантину.