Світ динозаврів, які перестали існувати на Землі півтори сотні мільйонів років тому, знову повернувся на Закарпаття.

У селі Яноші на Берегівщині 24 жовтня відкрито Парк Юрського періоду. Десятки доісторичних істот розташувалися на площі у 2 гектари й зустрічають відвідувачів. Не просто зустрічають, а й розповідають багато про себе та свою епоху: біля кожного створіння, які вражають формою і величиною, на стендах є докладна інформація.

Парк Юрського періоду, фото transkarpatia.net
Парк Юрського періоду, фото transkarpatia.net

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Огляд усіх експонатів — трьох десятків понад 20 видів — займе майже годину. Стежки Парку Юрського періоду простяглися загалом на кілометра.

Вага найменшого з експонатів – 70 кілограмів, найбільшого — півтонни. Цікавості додає те, що динозаври не статичні, а рухаються — дихають, кліпають. У макетах яєць давніх тварин двометрової величини можна навіть фотографуватися.

Мешканці Парку Юрського періоду виготовлені в Китаї. Ідея їх створення належить місцевому жителю Аттілі Відікану. Він знайшов інвесторів і брав безпосередню участь у процесі втілення її в життя.

Створити цілий світ динозаврів у майже натуральну їх величину було проєктом не з дешевих. Саме через вхід до нього є не безоплатним. Однак для пенсіонерів і учасників АТО-ССО передбачені значні знижки.

Для авто облаштований безкоштовний паркінг. Якщо ви без машини, то з Берегова прямують маршрутки, які зупиняються на трасі. Від автозупинки в селі до ДиноПарку – близько 1 км пішої прогулянки. У майбутньому планується організація комфортного трансферу, аби привозити людей з усього Закарпаття та навіть з інших регіонів України.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що у київському зоопарку влаштували зоо-Хелловін - "Не страшно, а смачно!"

Також портал Знай.uа писав, що набережну Ужгорода облюбували білосніжні красені - у вирій не заманиш.

Також портал Знай.uа писав, що Дмитро Комаров зі Світу навиворіт знайшов "короля змій" та пробрався на ферму на даху хмарочоса.