На Закарпатті митці Тетяна та Йозеф Бартош взяли в оренду Чинадіївський замок.

Подружжя закарпатських художників Тетяни та Йозефа Бартошів першими в Україні перетворили напівзруйновану будівлю замку в унікальний діючий культурний центр – замок «Сент-Міклош».

Подружжя змінили долю замку, він змінив – їхні.

"Замки, фортеці і палаци - це не для розваг. Це необхідність, продиктована часом. Є таке поняття, як шляхетність, є такі поняття, як віра у свою землю, є такі поняття, як віра своєму роду і це все було у замках", - говорить хранитель замку "Сент-Міклош" Йозеф Бартош.

Протягом 20-ти років кам’яний велетень є свідком історії кохання Тетяни та Йозефа.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Чинадіївський замок
Чинадіївський замок

Принадою експозиції замкового музею стали шкрябанки Тетяни Бартош, високу художню цінність яких засвідчили митці зі всього світу на виставці в Марокко.

Більше дивіться в сюжеті Суспільне Закарпаття.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що на Прикарпатті виявили секретну бібліотеку Бандери - ми багато чого не знали про ватажка УПА. Знайдені книги пройдуть реставрацію, після чого будуть передані у музей.

Також портал Знай.uа писав, що у Запоріжжі знайшли затоплене кладовище, вчені потирають руки: "Атлантида!" В Запоріжжі почали досліджувати затонуле кладовище, тривають підводні дослідження менонітської колонії Айнлаге, яка була розташована на території сучасного Запоріжжя.

Також портал Знай.uа писав, що байкери рвуть косухи від заздрощів: закарпатський умілець зібрав шикарну колекцію мотоциклів. Приватний «музей» до недавнього часу залишався невідомим для більшості – туди випадково забрідали лише рідкісні туристи.