На Закарпатті правоохоронці затримали трьох місцевих жителів, яких обґрунтовано підозрюють у скупці голосів виборців. Чоловіки пропонували 1000 грн кожному, хто віддасть голос за потрібного їм кандидата. Скупники голосів "працювали" в Міжгірському районі.

"Слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду підозрюваним обрано запобіжні заходи. Одного з фігурантів взято під варту, інші перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом із застосуванням електронних засобів контролю", — йдеться в повідомленні.

Також стало відомо, що Закарпатська обласна прокуратура збирається подавати апеляцію на рішення суду про домашній арешт для одного з фігурантів цієї справи.

Як стало відомо, чоловіків затримали 23 жовтня при передачі грошей у сумі 17 тисяч гривень за організацію схеми підкупу виборців Пилипецької ОТГ. Слідство встановило, що кожному з «куплених» виборців належало по 1000 грн.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що в Дніпрі один з кандидатів у мери організував систему підкупу виборців. Один з кандидатів у мери Дніпра вирішив перемогти за допомогою підкупу виборців. Людей заманювали високими зарплатами і масою вільного часу.

Також Знай повідомляв, що керівництво одного з вишів Державної фіскальної служби вказувало курсантам, за кого голосувати на вибір. Зокрема, вони отримували вказівку від командного складу віддати свої виборчі голоси на місцевих виборах у неділю, 25 жовтня, за певних кандидатів у депутати.

Нещодавно Знай передавав, що політики у Львові розробили нові знімання отримання голосів виборців. Зі списку зникли гречка і продуктові набори.