Печеня, супи, запіканки, м'ясо і каші, приготовані в горщиках, надзвичайно смачні і дають дивовижне відчуття затишної старовини, коли наші молоді ще прабабусі готували їжу в печі.

Риба в горщику по-охридськи

Риба в горщику по-охридськи
Риба в горщику по-охридськи

У місті Охрид на східному березі Охридського озера в Македонії, знаходиться безліч чудових рибних ресторанів, в яких подають знамените македонське блюдо — рибу по-охридськи.

Інгредієнти:

  • 500 г морської риби
  • 1 цибулина
  • 2-3 картоплини
  • 1-2 ст. л. томатної пасти
  • 2 солоних огірка
  • 2-3 ст. л. вершків
  • гострий червоний перець на кінчику ножа
  • вершкове масло
  • 2 ст. л. подрібненої зеленої цибулі
  • 1 ст. води

Приготування:

Популярні новини зараз

Українка народила доньок-близнючок у "сорочці", кадри стали сенсацією: унікальні дівчатка

Вагітна українка із серцем воїна загинула на Донбасі і надихнула мільйони: "Була на сьомому місяці..."

Дружина Юрія Ткача застала зірку "Квартал 95" в ліжку в іншою красунею: "Юра, це що?"

На Львівщині помер легендарний тренер, місто у жалобі: виховував чемпіонів

Показати ще
  • Наріж тонкими скибочками картоплю і огірки. Рибне філе наріж кубиками. Дрібно порубай цибулю.
  • Розтопи на сковороді вершкове масло і підсмаж на ньому цибулю до прозорості.
  • Розклади по 4 горщиках обсмажену цибулю і сиру картоплю, додай перець за смаком, залий в кожен горщик по склянці води.
  • Постав горщики в духовку, розігрій її до 200 градусів і готуй страву близько 20 хвилин.
  • Потім дістань горщики з духовки, додай в кожен томатну пасту, рибу і огірки, налий вершки і посоли. Закрий горщики кришками, поверни в духовку і туші ще близько 20 хвилин.
  • Перед подачею прикрась блюдо зеленою цибулею.

Смачного!

Раніше портал Знай.ua писав про те, що ваші рідні не зможуть відірватися від цієї смакоти: швидкий рецепт закуски з баклажанів.

Також портал Знай.ua писав про соковиту відбивну зі свинини з апетитною сирною скоринкою-пальчики оближеш.

Також портал Знай.ua писав про просту сирну запіканку до чаю: мінімум турбот, максимум смаку.