Печеня, супи, запіканки, м'ясо і каші, приготовані в горщиках, надзвичайно смачні і дають дивовижне відчуття затишної старовини, коли наші молоді ще прабабусі готували їжу в печі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРиба в горщику по-охридськи
У місті Охрид на східному березі Охридського озера в Македонії, знаходиться безліч чудових рибних ресторанів, в яких подають знамените македонське блюдо — рибу по-охридськи.
Інгредієнти:
- 500 г морської риби
- 1 цибулина
- 2-3 картоплини
- 1-2 ст. л. томатної пасти
- 2 солоних огірка
- 2-3 ст. л. вершків
- гострий червоний перець на кінчику ножа
- вершкове масло
- 2 ст. л. подрібненої зеленої цибулі
- 1 ст. води
Приготування:
- Наріж тонкими скибочками картоплю і огірки. Рибне філе наріж кубиками. Дрібно порубай цибулю.
- Розтопи на сковороді вершкове масло і підсмаж на ньому цибулю до прозорості.
- Розклади по 4 горщиках обсмажену цибулю і сиру картоплю, додай перець за смаком, залий в кожен горщик по склянці води.
- Постав горщики в духовку, розігрій її до 200 градусів і готуй страву близько 20 хвилин.
- Потім дістань горщики з духовки, додай в кожен томатну пасту, рибу і огірки, налий вершки і посоли. Закрий горщики кришками, поверни в духовку і туші ще близько 20 хвилин.
- Перед подачею прикрась блюдо зеленою цибулею.
Смачного!
Раніше портал Знай.ua писав про те, що
Також портал Знай.ua писав про
Також портал Знай.ua писав про