Один із старовинних рецептів, яким користувалися ще наші бабусі. Запечена птиця таким чином виходить дуже соковитою і ніжною, просоченої спеціями. В рукаві вона трохи підпарюється, а ось так, завжди виходить з ніжною і рум'яною скоринкою.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнт:
- курка;
- картопля, 6 – 8 шт;
- печериці, 3 - 4 великих;
- морква і цибуля, по 1 шт;
- томат, 1 шт;
- зелений горошок свіжий або морожений, пара жмень;
- сіль, перець, спеції, лавровий лист, часник, зелень.
Процес приготування:
Тушу ділимо на невеликі частини.
Овочі - картоплю, цибулю, моркву і гриби ріжемо на шматки, не дуже маленькі.
Змішуємо м'ясо з овочами, солимо і перчимо, додаємо улюблені спеції, горошок, коріандр і т. д.
Тепер беремо чисту 3 л банку і укладаємо все шарами, чергуючи овочі і м'ясо, кладемо лавровий лист і томат, різаний кружечками.
Накриваємо банку кришечкою з фольги.
Ставимо банку в холодну духовку на решітку або на деко і тільки потім включаємо духовку на 200 градусів.
Готуватися блюдо буде 1.5 години, курка і овочі запікаються у власному соку і виходять дуже ніжними і ароматними.
Важливо:
Коли час готування закінчиться, не виймайте банку відразу з духовки, нехай вона охолоне трохи при відкритих дверцятах, хоча б протягом 30 хвилин.
Нагадаємо,
Портал " Знай.ІА" писав раніше про
Також " Знай.ІА " писав про