Один із старовинних рецептів, яким користувалися ще наші бабусі. Запечена птиця таким чином виходить дуже соковитою і ніжною, просоченої спеціями. В рукаві вона трохи підпарюється, а ось так, завжди виходить з ніжною і рум'яною скоринкою.

Інгредієнт:

  • курка;
  • картопля, 6 – 8 шт;
  • печериці, 3 - 4 великих;
  • морква і цибуля, по 1 шт;
  • томат, 1 шт;
  • зелений горошок свіжий або морожений, пара жмень;
  • сіль, перець, спеції, лавровий лист, часник, зелень.

Процес приготування:

Тушу ділимо на невеликі частини.

Овочі - картоплю, цибулю, моркву і гриби ріжемо на шматки, не дуже маленькі.

Популярні новини зараз

Українка народила доньок-близнючок у "сорочці", кадри стали сенсацією: унікальні дівчатка

У Харкові на "Барабашово" пекельне полум'я знищило пуховиків і джинсів на мільйони: "Шкода..."

Прессекретарка Зеленського Мендель заявила про точні дати локдауну в Україні

На Львівщині чоловік ліг під ніж і безслідно зник

Показати ще

Змішуємо м'ясо з овочами, солимо і перчимо, додаємо улюблені спеції, горошок, коріандр і т. д.

Тепер беремо чисту 3 л банку і укладаємо все шарами, чергуючи овочі і м'ясо, кладемо лавровий лист і томат, різаний кружечками.

Накриваємо банку кришечкою з фольги.

Ставимо банку в холодну духовку на решітку або на деко і тільки потім включаємо духовку на 200 градусів.

Готуватися блюдо буде 1.5 години, курка і овочі запікаються у власному соку і виходять дуже ніжними і ароматними.

Запечена птиця з овочами
Запечена птиця з овочами

Важливо:

Коли час готування закінчиться, не виймайте банку відразу з духовки, нехай вона охолоне трохи при відкритих дверцятах, хоча б протягом 30 хвилин.

Нагадаємо, як приготувати зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва.

Портал " Знай.ІА" писав раніше про соковиту відбивну зі свинини з апетитною сирною скоринкою-пальчики оближеш.

Також " Знай.ІА " писав про ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні.