На свята українці звикли пригощали гостей десятками страв. Але іноді смачненьким можна порадувати й своїх близьких, наприклад у вихідний день. Для цього ідеально підійде старовинний рецепт качки запеченої у кавуні. 

Під час незвичайного гастротуру Україною ТСН познайомилася з керівником обласного центру народної творчості Володимиром, який поділився унікальним рецептом качки у кавуні. За його словами, цей рецепт відомий у місцевих селах від XVIII століття.

“Каструль же не було… і кажуть, що коли чумаки ходили за сіллю, побачили, що є просто кавун і вже нічого не потрібно. Вони застосовували кавун для приготування качки. Ні, це не жарт. Ми його запікаємо в духовці, а коли її немає, запікають кавун просто в ямі з дровами. І він — як термопакет, як каструля, як скороварка”, - розповідає Володимир.

Скріншот


Спосіб приготування

Інгредієнти:

Молода качка, вагою 1,5-2 кг
Стиглий кавун — 7-8 кг
Спеції на смак
Часник
Кавуновий мед "бекмес"
Овочі
Зелень

Спосіб приготування: 

Качку слід промити і залишити на тарілці, тоді як кавун розрізати навпіл і очистити його столовою ложкою від всієї начинки. Птицю після того, як ягода була очищена натираємо спеціями, "бекмесом" і часником і кладемо в одну з половинок кавуна, а другою — накриваємо.

Духовку потрібно розігріти до 250 градусів і запікати блюдо протягом двох годин. А потім викласти качку на тарілку і прикрасити зеленню і овочами. Смачного.

Популярні новини зараз

Закоханий Вакарчук зробив зізнання у Львові, романтика зашкалює: "Найкраще..."

"Збільшила до 5 розміру?",- Ані Лорак блиснула розкішним бюстом в глибокому декольте

Гола Кароль викликала гнів українок, ні трусів, ні совісті: "У вас син, не соромно?"

350-кілограмова дівчина "здулася" заради кохання, прозріли всі: "Це що, наречена?"

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, картопля, гриби і ніякої зайвої мороки: як зліпити вареники по-полтавськи практично з нічого.

Як повідомляв "Знай.ua", українець без сала, як човен без весла: корисні властивості улюбленого національного делікатесу, про які ви не здогадувалися.

Знай.ua писав, легендарна Козацька медовуха в домашніх умовах: точнісінько, як на ярмарку.