На Закарпатті готують унікальний десерт з одного інгредієнту.

Солодко, але без краплі цукру чи меду. Ароматно, але без жодних спецій. Кулінарна експедиція ТСН дісталася Закарпаття. І розповіла про унікальний десерт, в який входить лише один інгредієнт, але на приготування потрібна доба. Дива української кухні невичерпні. Це спецпроєкт "Жахливо смачно".

"Жахливо смачно": як на Закарпатті готують унікальний десерт з одного інгредієнту

Солодко, але без краплі цукру чи меду. Ароматно, але без жодних спецій. Кулінарна експедиція ТСН дісталася Закарпаття. І сьогодні розповімо про унікальний десерт, в який входить лише один інгредієнт, але на приготування потрібна доба. Дива української кухні невичерпні. Це спецпроєкт "Жахливо смачно".

Geplaatst door ТСН op Woensdag 14 oktober 2020

На Закарпатті вже 800 років варять диво-десерт леквар зі сливи, з якої спочатку виймаються кісточки. Леквар, це традиційний закарпатський десерт зі слив, який варять на відкритому вогнищі, помішуючи десь 10 години без перерви, потім він залишається на ніч вихолоджуватись. Ця справа споконвіку - масовий труд, коли збираються сім'ї чи родичі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Леквар у цьому краї був завжди дешевою, а відповідно і доступною їжею. Його передавали солдатам на фронт, брали в далекі подорожі, бо він довго не псується - висока концентрація фруктози. Цукор не додається.

В процесі приготування леквору кількість цукру у даній продукції збільшується і збільшується практично в сім раз.

На другий день приготування - леквар готовий, він в'язкий, смачний, запашний, духм'яний з присмаком диму. Він не засолодкий, а з кислинкою.

Нагадаємо, для смачного борщу взимку: простий рецепт заправки з капустою.

Як писав портал Знай.ua, соковита відбивна зі свинини з апетитною сирною скоринкою - пальчики оближеш.

Також портал Знай.ua писав, що взимку собі подякуйте: смачний рецепт заправки для солянок і розсольників.