Дуже смачна риба, тушкована в горщику.

Необхідні нгредієнти:

  • філе риби (судак, хек, минтай) – 500-600 г
  • рослинна олія – 100 мл
  • цибуля – 2 шт.
  • томатний соус – 3 ст. л.
  • червоний молотий перець – за смаком
  • рибний бульйон – 250 мл
  • часник – 0,5 зубчика
  • рублена зелень – 2 ст. л.
  • сіль – за смаком
  • перець горошком – 5-6 шт
  • лавровий лист – 1-2 шт.

Приготування:

Залити рибу водою, довести до кипіння, вкинути лавровий лист, кілька перців горошком. Варити 40 хвилин.

Рибне філе посипати сіллю, нарізати шматочками і обсмажити в 50 мл рослинної олії до легкого золотистого кольору.

Популярні новини зараз
До 20 грудня потрібно встигнути: хто має відвідати ТЦК Пенсіонери отримають індивідуальні доплати до Нового року: кому скільки нарахують Військовозобов'язаним дали час до 5 лютого: що треба встигнути Стосується всіх одержувачів пенсій: українцям дали 30 днів на явку до ПФУ
Показати ще

Ріпчасту цибулю подрібнити і підсмажити на олії.

Додати томатний соус і червоний мелений перець.

Влити бульйон і трохи посолити. Довести до кипіння.

На дно горщика покласти лавровий лист і перець горошком. Потім укласти смажену рибу.

Залити бульйоном з цибулею.

Заправити розтертим часником і зеленню. Накрити кришкою і поставити в духовку. Запікати печеню з риби 50 хвилин при 180 градусах (враховуючи час нагрівання духовки).

До столу печеню з риби подавати в горщику. До риби можна відварити картоплю.

Печеня з риби по-закарпатськи
Печеня з риби по-закарпатськи

Поради. Можна розкласти рибу в порційні маленькі горщики. Тоді час запікання трохи зменшиться.

Раніше портал Знай.uа писав про "Шаховий" сирник до чаю і лікеру - ідеальний тортик для посиденьок з подружкою

Також портал Знай.uа писав про кільку, але не в томаті - рецепт ароматної рибки з паприкою для сімейних посиденьок

Також портал Знай.uа писав про ароматний пляцок "Маківник" з горіхами та шоколадом підкорить ваших гостей - покроковий рецепт