В посилку з Китаю до Ужгорода потрапив невідомий вид павука з личинками. Відповідною історією та фотодоказами на сторінці “Порадьте, будь ласка (УЖГОРОД)” у соцмережі Фейсбук поділилася Елиза Пеха Сирка.

Дівчина зазначила, що павук був мертвим та певно у живому стані провів тут не одну годину, якщо встиг відкласти яйця.

Еліза повідомила, що відразу ж позбулася “китайського бонусу”, а коментатори так і не змогли розпізнати його вид.

Нагадаємо, на Закарпатті у Виноградові помітили отруйного павука Аргіопу тигрову. Аргіопа тигрова - яскравий павук з родини колопрядів, зі смугастим жовто-чорно-білим черевцем.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Він поширений у помірному й субтропічному поясах Палеарктики, зокрема в Україні. Живиться дрібними прямокрилими, іншими комахами.

Це досить великий павук і вважається отруйним, його згадують як одного із трьох отруйних павуків України поряд з тарантулом та каракуртом, але його отрута для людини не смертельна. Як стверджують очевидці та постраждалі, укус може бути дуже болючим (як укус оси) і при цьому біль триває досить довго (до трьох днів). На місці укусу може утворюватись нарив через дію отрути.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що у Запоріжжі на вокзалі помітили величезного павука з бандою на спині - зібралися в подорож.

Також раніше портал Знай.uа писав, що клишоногі закарпатці поласували кавунами на потіху глядачам — раділи, як діти

Також портал Знай.uа писав, що на Закарпатті дитину атакував небезпечний "павук-зебра": "Вчепився в губу"