Закарпатський окружний адміністративний суд розглянув скаргу мера Ужгорода Богдана Андріїва, який просив зняти з реєстрації кандидатами в мери на найближчих виборах двох його однофамільців.

Як повідомлялося раніше, Ужгородська міська ТВК отримала документи від 23 претендентів на посаду мера міста, із яких троє мають прізвище Андріїв.

Всі три кандидати Андріїви балотуються як самовисуванці, а не представники політичних сил. Та якщо Андріїв Богдан Євстафійович – діючий міський голова Ужгорода, відомий політик, то інші два однофамільці ні громадської, ні політичної активності не проявляли.

Серед уже зареєстрованих самовисуванців є троє Богданів Андріївих – Богдан Ярославович, Богдан Михайлович і Богдан Євстафійович, який є діючим міським головою.

Чинний мер, який знову спробує очолити місто, вирішив, що інші два кандидати з таким самим прізвищем, є фейкові і вирішив через суд зняти їх з реєстрації. У деяких регіонах України суди приймають такі рішення.

Однак, суд відмовив Богдану Андріїву. На сьогоднішньому засіданні суду було вирішено, що Богдан Андріїв звернувся з цього приводу запізно.

Андріїв пропустив п’ятиденний строк звернення до суду, який встановлений ч. 6 ст. 273 КАС України, без можливості його поновлення у відповідності до ч. 5 ст. 270 КАС України. Про це йдеться в повідомленні суду.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що на Тернопільщині виборців купують макаронами замість гречки: "Занадто дорого"

Також портал Знай.uа писав, що список "Батьківщини" у Білій Церкві очолив юрист, який фігурує у справі про вбивство дитини

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Також портал Знай.uа писав "Це пі**єц. Це не до**я?": Андрій Пальчевський епічно зганьбився зі своїм зверненням до киян