33-річний Олександр з Луганщини з початком війни виїхав з окупованої території і пішов воювати добровольцем на фронт. Там працював фельдшером на швидкій допомозі. З війни повернувся в нікуди.

Бездомний ветеран подорожує Карпатами
Бездомний ветеран подорожує Карпатами

Журналісти Hromadske розповідають, що з 2017 року Олександр — бездомний. Хоча дім у нього є, повернутися на окуповану Луганщину він не може.

Живе ветеран війни на поденні підробітки. У квітні чоловік приїхав у Карпати і захопився горами.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"У нас тут безцінна земля взагалі. Треба кожен міліметр і цінувати, і цілувати, бо за цю землю вмирало стільки народу", - каже Олександр.

Тепер він мандрує з наплічником, спальником та мінімумом речей. Ночує у придорожніх капличках, пастуших колибах. З посуду має металеве горнятко — щоб кип'ятити воду на ватрі.

Олександр мріє стати гірським провідником, але для цього потрібне хороше спорядження і пристойний вигляд, а в Сашка розлазиться по швах наплічник і ледь тримаються купи потріскані черевики.

Та попри непевне становище, він нікого не звинувачує. Має патріотичні погляди. Кілька років тому перейшов на українську.

Більше про те, як ветеран-безхатько шукає себе і свій дім у мирному житті блукаючи Карпатами дивіться у сюжеті hromadske.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що ветеран АТО з Львівщини здолав забіг Лондонського марафону на візку - "Не кожен на таке наважиться"

Також портал Знай.uа писав, що прикарпатці ліплять сніговиків, забувши про літні сукні — жовтень вже не той

Також портал Знай.uа писав, що Карпати мало не поглинули допитливих туристів — вийшли по гриби і зникли