В Ужгороді провели виставку собак "Зірка Закарпаття".

Виставка собак "Зірка Закарпаття" відбулася 4 жовтня в Ужгороді. Експерт національної категорії Юрій Безсмертний розповів, що захід влаштували вп’яте. За його словами, власники привели близько 50 тварин різних порід, повідомило Суспільне.

Олександр Кремінський привіз на виставку дев’ятимісячну Еммі, з Ужгородського району. На такій події вони вперше, перед цим, відвідували спеціальні заняття, тренувалися, і їм запропонували долучитися до конкурсу.

"Собака в нас — американська акіта (порода, — авт.). Нам сподобалося. Собака вела себе чудово. Приємні були враження від загального конкурсу, від участі. Спочатку ми представляли собаку, чи відповідає породі. Це був перший етап. У другому ми проходили вправи на витривалість, дивилися на реакцію собаки", - розповідає Олександр.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Еммі отримала почесне друге місце.

Іван Михайловський прийшов до Боздоського парку із мопсом Вінні. Його собаці — півтора року, вона також уперше на конкурсі. Іван говорить, що до конкурсу ніяк не готувалися, займалися стандартно.

Андріана Баран з Ужгорода також прийшла із собакою, гуляла зі своїм Тедді у парку і собака почав реагувати на інших собак, тож вони підійшли подивитися на захід.

"Побачили дуже класні породи: виховані собачки, доглянуті. Ми подивилися, познайомилися", - розповіла Андріана.

Власники тварин, крім конкурсу, могли поспілкуватися й обмінятися контактами.

За словами експерта національної категорії Міжнародної кінологічної організації "World kannel union" Юрія Безсмертного, породи собак представили учасники з Ужгорода, а також із районів Закарпаття. Розповів, що було представлено близько 50 собак.

"В умовах карантину це досить непогана кількість. Оцінюється належність собаки до породи за зовнішніми ознаками, вміння реагувати. Вони мають сприймати все спокійно. Собаки мають бути соціалізовані", — розповів Юрій Безсмертний.

На виставці визначили переможців з-поміж цуценят (віком до 9 місяців), юніорів (до півтора року) і серед дорослих собак.

Нагадаємо, що під Києвом бобер забрів у село і переполошив людей - "Залишився без дому…"

Як повідомляв портал Знай.uа, вірний пес з Франківська страждає від безсердечності городян: "Нам інвалід не потрібен"

Також портал Знай.uа писав, що під Тернополем озвірілий пухнастик відправив господарів на лікарняне ліжко - рвані рани і крапельниця