Ужгородські лікарі зробили унікальну операцію пацієнтці, у якої діагностували епілепсію. Таке хірургічне втручання дає людям надію на здорове та безтурботне життя.

Про це повідомляє М-студіо.

Наразі епілепсія вважається одним із найпоширеніших хронічних неврологічних захворювань людини. Це хронічний розлад мозкової діяльності, для якого характерні напади, що повторюються у вигляді короткочасних мимовільних судом, які можуть призвести до травмування.

Лікарня / скріншот з відео
Лікарня / скріншот з відео


Лікарі зазначають, що 20% людей, які мають епілепсію є не чутливими до препаратів, тобто ліки на них не діють – це може інвалідизувати хворого, і саме у таких випадках потрібне хірургічне лікування.

Таке нещодавно провели в ужгородському медичному центрі «Діамед». Нейрохірург Юрій Чомоляк каже – на сьогодні мають найсучасніше обладнання, що дає змогу успішно здійснити операцію із позитивними наслідками для пацієнта. Операція у пацієнтки тривала кілька годин. Така операція зменшує кількість нападів, а іноді позбавляє їх повністю. Наразі у пацієнтки у післяопераційному періоді не зафіксували жодного епілептичного нападу.

Нагадаємо, Знай передавав, що маленький хлопчик лікується від раку і носить костюм супергероя. 4-річному Акиму лікарі поставили страшний діагноз-лейкоз.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Також Знай повідомляв, що тєрнопольські медики врятували вагітну жінку, яка заразилася коронавірусом. 23-річна майбутня мама викликала швидку близько 4 години ранку 29 вересня. У неї різко погіршився стан здоров'я.

Нещодавно Знай передавав, що дівчинка підліток з Трускавця страждає від онкологічного захворювання.