На Закарпатті 41 дитина-сирота цього року отримала нову родину. Серед усиновлювачів є й іноземні сім’ї. Із 41 – восьмеро дітей, усиновлені саме іноземцями, про це в Ужгороді розповіла очільниця Служби у справах дітей Світлана Якімеліна. Про це йдеться у сюжеті UzhInform.

Загалом, це непоганий показник. Цьогоріч більше закарпатських дітей отримало нові родини. Минулого року усиновили лише 23 дітей.

До кінця року, сподіваються в службі, ще з десяток дітей теж опиняться в нових родинах.

За статистикою з кожним роком діток, що чекають усиновлення, стає все меньше. Наразі в краї таких є 448 діток. 90% з них старші 6 років. Загалом в області зараз проживає 600 усиновлених дітей.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

За кожною усиновленою дитиною, яка отримала нову родину, служба проводить нагляд аж до досягнення дитиною 18-річного віку.

За словами Світлани Якімеліної, на жаль, у цьому процессі трапляються і випадки розусиновлення, коли батьки повертають дітей.

"У нас було розусиновлення із Сполучених Штатів, де всиновили п'ять дітей, двое дітей повернулося. Але там спрацювало і те, що самі діти хотіли повернутися сюди", - розповіла Світлана Якімеліна.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що Митрополит Епіфаній терміново звернувся до українців, тисячі маленьких янголят залишилися у біді: "Чужих дітей не буває".

Також портал Знай.uа писав, що доля змилувалась над незрячою дівчинкою з великими блакитними очима: найрідніші кинули її ще в пологовому

Також портал Знай.uа писав, що самотня українка усиновила трьох діток-сиріт і ледь втекла з рідного Донецька: "Куля не обирає"