Три нові лебеді оселилися цього року в Ужгороді. За словами зоолога Василя Боднара, лебідь-шипун гніздиться на Закарпатті близько 5 років. В Ужгороді вони осідають на двох Чорних озерах біля аеропорту та на озері "Кірпічка".

Лебеді-шипуни можуть залишатися в Ужгороді зимувати через теплу погоду.

"Це три молоді лебеді сірі – це цієї пари. Бо вони за рік виростають такі вже великі, як дорослі. То це мають бути їхні. Ну потім вони пізніше вже білішають, дорослішають і певно розбиваються на пари пізніше. А це цьогорічні. Вони в теплий період шукають корм: рослинність, водорослі", - розповдає зоолог Василь Боднар.

Лебеді прилітають на річку Уж, бо тут їх підгодовують, але у харчування птахів краще не втручатися взагалі.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

"Тому що потім вони звикають, якщо різко призупинити прикормлювати, а стане різке похолодання, то потім можуть замерзнути і загинути, потім міграції можуть бути. Тому можуть бути не лише наші місцеві лебеді, а й інші. На зиму можуть лишатися й ці, а можуть й інші, північніші. Ці наші можуть відкочовувати південніше. Але це треба їх кільцювати, щоб ми точно знали, що це місцеві чи ні", - каже Василь Боднар.

Молодих шипунів бачили також на річці Тисі та озерах Сальва на Виноградівщині.

Нагадаємо, що під Дніпром мисливець холоднокровно розстріляв лебедя і прикинувся дурнем: "Це гусак!"

Як повідомляв портал Знай.uа, під Харковом зграя лебедів влаштувала привал на ставку - летять на південь.

Також портал Знай.uа писав, що українців змусять подбати про екологію: з 1 січня можуть заборонити поліетиленові пакети.