На Закарпатті у Виноградові помітили отруйного павука Аргіопу тигрову.

Аргіопа тигрова, або Брюнніха — яскравий павук з родини колопрядів, зі смугастим жовто-чорно-білим черевцем.

Він поширений у помірному й субтропічному поясах Палеарктики, зокрема в Україні. Живиться дрібними прямокрилими, іншими комахами.

Раніше його можна було зустріти тільки на півдні України. Це один з найбільш яскраво забарвлених павуків помірної зони Європи.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Аргіопа тигрова обирає для побудови ловильної сітки сонячні відкриті місця, де є висока трав'яниста рослинність: луки, лісові галявини, зарості очерету. Павук сидить у заплетеному тонкими нитками центрі павутиння, переднім краєм тіла донизу. Передні та задні ноги попарно зближені з кожного боку, тому павук виглядає як хрест чи літера «Х». У випадку небезпеки стрибає на землю.

Це досить великий павук. Аргіопа вважається отруйним павуком, його згадують як одного із трьох отруйних павуків України поряд з тарантулом та каракуртом, але його отрута для людини не смертельна. Як стверджують очевидці та постраждалі, укус може бути дуже болючим (як укус оси) і при цьому біль триває досить довго (до трьох днів). На місці укусу може утворюватись нарив через дію отрути.

Цей красивий павук не агресивний, але зайвий раз його тривожити не варто, а особливо, коли він знаходиться на полюванні на павутинні.

Нагадаємо, що у Запоріжжі на вокзалі помітили величезного павука з бандою на спині - зібралися в подорож.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Закарпатті дитину атакував небезпечний "павук-зебра": "Вчепився в губу"

Також портал Знай.uа писав, що під Дніпром величезний тарантул окупував офіс - замість шефа.