Три села закарпатської Міжгірщини повстали проти варварської вирубки лісу.

Карпатські гори лишаються перлиною України, але переважно - на красивих картинках. Бо на ділі все більше "мертвих плям" - там, де ще вчора ріс могутній ліс.

Правоохоронці звітують, що злочинні вирубки розслідують. Лісівники кажуть, що усе в них під контролем. Але раптом - повстання селян. Цілих три села - із туристичної закарпатської Міжгірщини - Річка, Тюшка і Нижній Студений - все літо не дають спокою ні поліції, ні лісівникам, ні державним екологам.

Сотні людей пішли в ліс проти важкої техніки і бензопилок і тепер їм погрожують судами і штрафом у сотні тисяч гривень. Про це сюжет ТСН Тиждень.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Суцільні нелегальні вирубки і до цього нікому нема діла, крім самих селян. Таку інтенсивну, як цього року, вирубку лісів тут ще не бачили.

Велика частина вирубки лісу, а можливо і 50% йде нелегальним шляхом і вже немає іншого шляху, як самім контролювати цей процес, кажуть селяни.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що "Слуга народу" вирішує боргові проблеми енергоринку без підняття тарифів на струм – Буймістер. Фракція «Слуга народу» хоче вирішити проблему заборгованостей на ринку електроенергії України шляхом випуску ОВДП, що дозволить запобігти підвищенню тарифів на струм для населення та промисловості.

Також раніше портал Знай.uа писав, що у Вірменії вводять воєнний стан, Міноборони повідомило про десятки загиблих.

Також портал Знай.uа писав, що у Київські гуртожитки пробрався коронавірус.